«Зроби погоду в будинку»: варіанти обігріти квартиру

Зміст статті:

Щойно градуси на вуличному термометрі опускаються нижче, ми всі хочемо домашнього тепла та затишку. На центральне опалення можна сподіватися не завжди. Батареї можуть не давати очікуваного тепла. Давайте розглянемо різні види обігріву:

  1. Інфрачервоні обігрівачі. Головною їх особливістю є те, що вони прогрівають не повітря, а саме предмети навколо. Так працює інфрачервоне випромінювання. Вони чудово підійдуть для будинків, салонів, залів та інших приміщень із великою квадратурою, де важливо підтримувати середню температуру, а прогрівати все повітря не є доцільним.
  2. Конвектори. Повітря в даному нагрівачі циркулює через обігріваючий елемент, далі піднімається вгору і звільняє простір для більш холодних рівнів повітря, що піднімаються знизу. Конвектори можна встановлювати на стіну, вони у будь-якому інтер'єрі виглядають досить фешенебельно. Їх зручність і особливість у тому, що є можливість об'єднання кількох конвекторів у загальну мережу, що дозволяє централізовано контролювати обігрів одного чи більше приміщень.
  3. Масляні радіатори - це непроникна металева оболонка, в середині якої спеціальна мінеральна олія. Спіраль, яка є обігрівальним предметом, розташована так само усередині корпусу. Працюють вони безшумно, а після виключення ще тривалий час залишаються гарячими. Найбільше підходить для простору, де потрібний безперервний обігрів. Такі радіатори є екологічно чистими.
  4. Тепловентилятори. Цей вид обігрівача забезпечує циркуляцію теплого повітря у приміщенні. Безшумних тепловентиляторів не буває, але звук від його роботи не є гучним, від чого перебування поблизу працюючого пристрою цілком комфортне. Він чудово підійде для приміщення, де швидко потрібно прогріти холодне повітря.

Як відновити вологість повітря під час використання обігрівачів?

Ні для кого не секрет, що при обігріванні приміщень повітря втрачає вологість, що може приносити дискомфорт. Звичайно ж, найкращий спосіб усунути цей факт – це придбати зволожувач повітря. Але, якщо з якоїсь причини, його покупка не входить у ваші плани, є такі варіанти вирішення проблеми:

  • щоразу після прийняття ванни або душу, залишайте двері відчиненими;
  • вологі речі сушіть у кімнатах, де найчастіше знаходитесь, спите;
  • поставте каструлю з водою на плиту і нехай вона потроху випаровується;
  • наповніть різні посудини водою та розставте по квартирі біля джерел тепла;
  • частіше провітрюйте приміщення та робіть вологе прибирання.

Найважливіше – погода в будинку! І для кожного комфортні свої умови, хтось любить прохолоду, а хтось не уявляє домашній затишок без спеки. На будь-який смак та вимоги ми підберемо те, що підійде саме для Вас.

40000, Україна, Сумська, Суми, вулиця Ярослава Мудрого, 9
Телефон: +38(050) 307 91 29