Який бойлер краще: з сухим чи мокрим ТЕНом?

Зміст статті:

Електричний водонагрівач накопичувального типу або простими словами бойлер – це незамінний помічник у Вашій оселі. Він гарантує постійну наявність гарячої води у будинку.

Ні для кого не секрет, що в центральному водопостачанні гарячої води бувають перебої в роботі. Тому все більше жителів України переходять на автономну подачу гарячої води за допомогою водонагрівачів.

Бойлери - це найзручніші та найпопулярніші серед користувачів пристрої для нагрівання води. Принцип їхньої роботи простий: через труби центрального водопостачання холодна вода потрапляє у резервуар водонагрівача. Усередині обладнання знаходиться нагрівальний елемент, який її нагріває. Після чого гаряча вода піднімається і по верхній трубці відбувається подача гарячої води. Електричні водонагрівачі бувають з мокрим та сухим нагрівальним елементом. Який водонагрівач краще вибрати: із сухим чи мокрим ТЕНом? У цій статті ми допоможемо Вам з вибором, розкривши особливості бойлерів із закритим та відкритим ТЕНом, їхні переваги та недоліки.

Особливості бойлерів із мокрим ТЕНом

Відмінність водонагрівача з мокрим (відкритим) ТЕНом від пристрою з сухим нагрівальним елементом у тому, що він нагріває воду безпосередньо контактуючи з нею. Це часто призводить до виникнення накипу та корозії на ньому. Нагрівальний елемент у бойлері виконаний із міді. Такий матеріал швидко нагрівається, тим самим підігріваючи воду досить швидко.

Бойлер із таким ТЕНом потребує частого сервісного обслуговування. Чищення такого пристрою слід проводити не рідше 1 разу на рік. При цьому не рекомендуємо проводити його самостійно. Оскільки в бойлерах нагрівальний елемент знаходиться в резервуарі з водою, перед сервісним обслуговуванням пристрою нагріту воду слід злити. Через накип і корозію нагрівальний елемент нерідко виходить з ладу і потребує заміни на новий.

Особливості бойлерів із сухим ТЕНом

Сухий ТЕН не контактує із водою. Він знаходиться в сухій емальованій трубці або спеціальній колбі. Емаль, що покриває трубку або колбу, відштовхує накип. Важливою перевагою є те, що під час сервісного обслуговування такого бойлера воду не потрібно зливати. ТЕНи закритого типу нерідко складаються із двох нагрівальних елементів. У разі поломки одного з них його можна швидко і просто замінити на справний. Також такий водонагрівач швидше нагріває воду, ніж обладнання з мокрим нагрівальним елементом. Бойлер із сухим ТЕНом рідше виходить з ладу, стійкий до корозії. Завдяки своїм характеристикам пристрої із закритим нагрівальним елементом більш довговічні. Термін служби таких бойлерів значно вищий, ніж пристроїв із відкритим ТЕНом.

Недоліком бойлерів із сухим ТЕНом є його ціна. Вартість таких водонагрівачів у 1,5-2 рази вища, ніж пристроїв із мокрим нагрівальним елементом. Однак, при виборі слід врахувати, що на обслуговування (чистка, ремонт та заміна нагрівального елемента) йде менше коштів, ніж на бойлери з мокрим ТЕНом. Це пов'язано з тим, що вони рідше виходять із ладу. Ще важливий чинник при виборі – це енерговитратність. Таке обладнання споживає менше електроенергії, ніж аналоги з відкритим ТЕНом.

Купити бойлер у мережі маркетів Віста

Виходячи з усіх характеристик, при виборі бойлера, однозначно, слід звернути увагу на пристрої із сухим ТЕНом. У мережі маркетів Віста широкий вибір електричних водонагрівачів перевірених світових та вітчизняних брендів. У нас Ви маєте можливість купити бойлер, проточний водонагрівач за вигідною ціною. Наші фахівці допоможуть підібрати водонагрівач, що підходить Вам.

Ми дбаємо про своїх клієнтів. Тому в мережі маркетів Віста діє бонусна накопичувальна система, а також вигідні дисконтні умови співпраці для будівельних фірм, навчальних закладів та бюджетних установ.

40000, Україна, Сумська, Суми, вулиця Ярослава Мудрого, 9
Телефон: +38(050) 307 91 29