Не рубай із плеча – пили!

Зміст статті:

Ланцюгова електропила - одна з найбільш затребуваних пилок для роботи по дереву. Роботи в саду, будівництво, переробка лісу — у всіх цих галузях не обійтися без такої помічниці. Особливо коли обсяги робіт великі, а вимоги по точності високі. Такий інструмент легкий в експлуатації, його зручно зберігати і немає жодних проблем із транспортуванням.

За якими критеріями вибирати ланцюгову електричну пилку?

  1. Потужність. Від неї залежить, з якою швидкістю простягається ланцюг і яку глибину пила прорізає. Для побутових цілей (наприклад, робіт на дачі) цілком достатньо 2 кВт. Для професійних цілей краще підійде потужніша пилка — 2,2 кВт. Слід розуміти, чим вища потужність інструменту, тим більше електроенергії він споживає і важче за вагою.
  2. Позиція двигуна. Він може бути розміщений вздовж або впоперек. Для того, щоб зрозуміти з яким видом пили Вам комфортніше, слід взяти в руки і одну, і другу. З досвіду клієнтів — поперечна позиція більш універсальна. Але другий варіант (поздовжній) дозволяє підтримувати ідеальну вагову рівновагу. Такими пилками зручно виконувати роботи на висоті, коли інструмент потрібно тримати у висячі довгий час.
  3. Ланцюговий крок. Все залежить від того, наскільки точний зріз Вам необхідний. Чим більший крок, тим грубіше зріз, краї можуть бути нерівними. Також такі пили дають вібраційну віддачу. Якщо Вам необхідна тонка і чітка робота, слід вибрати пилку з невеликим кроком.
  4. Можливість керувати натягом ланцюга. Періодично на кожній електропилі її необхідно підтягувати, тому що ланцюг має властивість іноді провисати. У такому разі слід вибрати ті види пилок, де є допоміжний важіль.
  5. Плавність запуску. Ця функція звільняє двигун від великого навантаження при запуску. Система заводить двигун плавно, що дозволяє інструменту прослужити довше.

Переваги електричної пилки

  • Легкість та простота у використанні, не потрібно заправляти бензином, не потребують постійного обслуговування;
  • Екологічно чиста. Не дає вихлопи, які можуть завдати шкоди довкіллю. Можна працювати у закритому просторі.
  • Низький рівень шуму.
  • Працює безперебійно у будь-яких атмосферних та погодних умовах.

Єдиним мінусом такої пилки можна назвати залежність електроживлення.

Класифікація електропил

Сучасні виробники виробляють 4 види електропил для побутового та професійного використання:

Будь-які запитання Ви можете поставити нашим консультантам. Вони підберуть Вам інструмент, який буде відповідати будь-яким Вашим вимогам, навіть найпримхливішим. Нам потрібно лише знати сферу застосування електричної пилки.

40000, Україна, Сумська, Суми, вулиця Ярослава Мудрого, 9
Телефон: +38(050) 307 91 29