Які бувають шпалери?

Зміст статті:

Класифікація шпалер проводиться за багатьма критеріями. Але найголовнішим із них є «конструкція». Саме від неї залежить зовнішній вигляд шпалер, довговічність, екологічність тощо. Тому варто звертати особливу увагу на матеріали, з яких виготовляються, перед тим, як купити шпалери.

Типи шпалер

  1. Вінілові. В їх основі лежить папір або флізелін із полівінілхлоридним покриттям. Такі шпалери завжди дадуть насичений декор та яскравість кольору. Вони добре підходять навіть для кухні, оскільки досить стійкі до вологи. Завдяки своїй декоративній насиченості, вінілові шпалери здатні втілити в реальність навіть найсміливіші дизайнерські рішення.
  2. Зі спіненого вінілу. Покриття зі спіненого вінілу виконує, в першу чергу, декоративну функцію, але як бонус захищає внутрішній шар шпалер від різних пошкоджень та впливу зовнішніх факторів. Такі шпалери можуть бути на паперовій або флізеліновій основі. Тип підкладки грає роль у зчіпці зі стіною та процесі поклейки. І в тому, і в іншому випадку зовнішній і внутрішній шар дає чудовий результат. Шпалери щільно приклеюються до стіни, вони стійкі до впливу зовнішніх факторів і виглядають красиво.
  3. Піноакрилові. Це різновид вінілових шпалер, відмінністю яких від перших є екологічність. В основі шпалерного полотна лежить папір із акриловим покриттям. За рахунок того, що воно не суцільне, а точкове - піноакрилові шпалери вважаються "дихаючими". Вони мають рельєфне покриття і відносно вінілових недорого коштують.
  4. Паперові. Найбільш традиційний вид шпалер, виготовлений із волокон целюлози. На таких полотнах є можливість друкування малюнків. А залежно від кількості шарів паперу (1 або 2), існує симплекс та дуплекс. Це одні з найбюджетніших шпалер. А палітра кольорів нічим не поступається полотнам дорожчого сегмента.
  5. Під фарбування. Їхньою перевагою є можливість зміни кольору виходячи з Ваших уподобань. Обклеювання не вимагає спеціальної та ретельної підготовки. Вони є не тільки стійкими до вологи, а й виконують функцію утеплювача. Недорогий варіант з безліччю плюсів:
  • Гіпоалергенність;
  • Пожежна безпека;
  • Лаконічність;
  • Різновиди фактур;
  • Можливість створення індивідуального відтінку за допомогою фарби.

Кожен тип шпалер має свої рекомендації щодо призначення. Вибирати полотна потрібно виходячи з типу приміщення, в якому планується їхнє обклеювання.

Наприклад, для кухні - основним критерієм буде вологостійкість і можливість частого миття, видалення жиру, плям з поверхні. Для дитячої кімнати – не менш важлива можливість чищення. Для спальні слід вибирати більш рельєфні шпалери, фактура дасть відчуття затишку. Якщо ви любите часті зміни інтер'єру, вам чудово підійдуть шпалери під фарбування, тільки вони дають можливість іноді змінювати колір.

Але! Це лише наші рекомендації. Вибір лише за Вами. Приходьте в магазин «Віста» і ми дамо ще більше інформації безпосередньо за Вашими побажаннями.

40000, Україна, Сумська, Суми, вулиця Ярослава Мудрого, 9
Телефон: +38(050) 307 91 29