Душова кабіна чи ванна? Що краще вибрати?

Зміст статті:

При ремонті ванної кімнати в квартирі або будинку часто виникає питання, яку сантехніку вибрати: ванну або душову кабіну. У квартирі старого зразка кімнати, які призначені для розміщення санвузла, мають невеликі розміри. Повноцінно розмістити ванну в них буває неможливо, у такому разі слід придивитися до душових кабін, але для любителів поніжитися в теплій ванні є невеликі моделі купіль. У сучасних новобудовах кімнати для санвузлів переважно просторі. Це дозволяє розміщувати в них як ванну, так і душ. Більшість власників просторих квартир та будинків віддають перевагу системам 2 в 1.

Загалом, що вибрати душ чи ванну – це питання Вашого смаку. У цій статті ми допоможемо Вам розібратися в їх особливостях, перевагах і недоліках, які допоможуть зробити потрібний Вам вибір.

Ванна: переваги та недоліки

Основна перевага ванни – це комфорт під час купання. Також вона стане чудовим способом розслабитися після важкого дня. Додати в неї пелюстки троянд, ефірні олії, морську сіль і вже звичайна гігієнічна процедура перетворюється на романтичне проведення часу.

За допомогою ванни можна легко та весело прищепити дитині любов до особистої гігієни. Додати у воду піну, шипучі бомбочки, іграшкові кораблики, качки та інші іграшки, призначені для ігор у воді, і Ваша дитина не захоче з неї вилазити.

Ще одна перевага ванн - у простому та швидкому монтажі. Також, ванну легше доглядати. Для того щоб вона залишалася завжди чистою і безпечною, достатньо щотижня протирати її губкою з засобами для чищення. Багато місця для зберігання тюбиків із засобами для особистої гігієни – це одна з переваг ванни над душем.

Їх головним недоліком є розмір. Така сантехніка займає багато місця в приміщенні, тому це не найкращий варіант для розміщення у маленькій ванній кімнаті.

Душова кабіна: переваги та недоліки

Головна перевага душових кабін у їхній компактності. Вони підходять для розміщення у невеликих приміщеннях, не займають багато місця.

Душові кабіни можуть бути обладнані багатьма функціями. В них можуть бути встановлені парогенератор, який може замінити походи в лазню, навіть із системою для ароматерапії. Для меломанів деякі моделі душових кабін обладнані колонками та радіо.

Особливу увагу хотілося б приділити душу із гідромасажем. Така функція благотворно впливає на організм: покращує метаболізм, тонус м'язів та відмінно розслаблює організм після важкого дня. Гідробокси з ванною стануть відмінним вибором для любителів не тільки прийняти душ, а й розслабитися.

Недолік душових кабін у тому, що їх використовують лише за прямим призначенням. Відомо, що процес установки душових кабін складніший, оскільки потребує додаткових розрахунків для монтажу скляних елементів. Розміщення баночок з доглядовими засобами дуже обмежене. Однак, в окремих душових кімнатах можливе встановлення додаткових поличок для них.

Що вибрати ванну чи душову кабіну? Підсумки

Як написано вище, основний критерій при виборі сантехніки – це її розміри та розміри кімнати. Також нижче розміщена порівняльна таблиця, яка допоможе Вам визначитися з вибором.

 

Ванна

Душова кабіна

 

Витрати води

150 і більше літрів води

до 100 л води

 

Комфорт та практичність

Дуже комфортні, можливість використовувати не тільки для купання

Використовують лише за прямим призначенням

 

Монтаж

Проста та швидка установка

Більш складний та акуратний процес встановлення

 

Зручність для дітей та пенсіонерів

Для дітей зручніша ванна

Для літніх людей краще вибирати душ

 

Додаткові функції

Обмежений список: монтаж змішувача з термостатом, форсунок для гідромасажу, джакузі, світлодіодне підсвічування

Необмежену кількість додаткових опцій: гідромасаж, парогенератор, аромотерапія, тропічний душ, колонки, радіо тощо.

 

Догляд

Просте та швидке очищення

Більш складне очищення

 

Зберігання доглядових засобів

Необмежений простір,можливість встановити додатково полички

 Обмежений простір для зберігання

 

Купити велику ванну або багатофункціональну кабіну, а також двері та комплектуючі до них Ви можете в інтернет-магазині та мережі будівельно-господарських маркетів Віста. Ми маємо широкий вибір сантехніки для дому тільки високої якості за доступними цінами.

40000, Україна, Сумська, Суми, вулиця Ярослава Мудрого, 9
Телефон: +38(050) 307 91 29