Що краще конвектор або масляний обігрівач?

Зміст статті:

У період міжсезоння часто виникає питання, який електрообігрівач для квартири вибрати. Популярністю серед споживачів користується конвектор та масляний радіатор. І той, і інший пристрій мають свої переваги та недоліки.

У цій статті ми розповімо про особливості цих обігрівачів. Це допоможе Вам зрозуміти, який пристрій краще підійде: конвектор або масляний радіатор.

Особливості роботи конвектора

Принцип роботи конвекторного обігрівача полягає у природній циркуляції повітря. Нагрівальний елемент пристрою нагріває холодне повітря. Воно піднімається і там остигає, потім опускається до ТЕНу, де знову нагрівається. Це дозволяє швидко та рівномірно нагріти приміщення.

Такі пристрої можна розміщувати як на підлозі, так і стіні. У комплекті до конвекторів йдуть зручні коліщатка, завдяки яким їх можна переміщати з приміщення до приміщення. Щоб розмістити обігрівач на стіні, на задню панель пристрою кріпляться кріплення, за допомогою яких обладнання можна легко та швидко встановити на стіну.

Ще одна перевага таких обігрівачів як конвектори в тому, що вони економні. Такі пристрої, незважаючи на те, що є досить потужними, споживають не дуже багато електроенергії.

Конвектори – це легкі обігрівачі. Середня вага таких пристроїв – 3,5 кг. Ще однією перевагою конвекторних електрообігрівачів є їхній зовнішній вигляд. Вони мають стильний лаконічний дизайн, що дозволяє гармонійно вписатись у будь-який інтер'єр.

Важливим фактором при виборі обігрівача є безпека. Конвектор у "перегонах" з масляним радіатором лідирує. Такі пристрої вважаються одними з найбезпечніших обігрівачів. Корпус такого обладнання прогрівається до 60°. Тому, це чудовий варіант обігрівача для будинку, де є маленькі діти та тварини.

При його роботі не виникає шуму, він не піднімає пил, ним легко керувати. Також, конвектор при попаданні стороннього предмета всередину пристрою вимикається. Вони мають тривалий термін служби. В середньому, такі пристрої можуть прослужити Вам до 10 років.

Особливості роботи масляних радіаторів

Масляний радіатор складається з корпусу з 7, 9 або 11 секціями, всередині якого розміщується ТЕН і нагрівальна рідина - олія. Принцип роботи такого пристрою полягає в тому, що нагрівальний елемент віддає тепло маслу, яке нагріває стінки пристрою.

Щоб повністю прогріти приміщення, масляному радіатору потрібно 20-25 хвилин. Це значно довше, ніж повний обігрів приміщення конвектором. Недолік таких пристроїв у тому, що вони прогрівають приміщення нерівномірно.

Хоча масляні обігрівачі мають тривалий термін служби – 5-7 років, але конвектори служать довше – 10 років. Вони, як і конвектори, видають низький рівень шуму під час роботи, не піднімають пил.

Перевага такого обігрівача в тому, що в процесі обігріву він не сушить повітря. Рівень вологи в приміщенні не знижується нижче 50-60%.

Корпус масляного радіатора нагрівається до 60°С, але є ризик, що при неакуратному користуванні виникає пошкодження стінок обігрівача. Не рідкістю стає протікання нагрітої олії. Це робить радіатор лише відносно безпечним пристроєм для обігріву приміщень.

Масляні радіатори оснащені коліщатками для зручного переміщення. Це робить їх мобільними. Такі пристрої легко переміщувати з кімнати до кімнати.

Перевагою масляного радіатора є його бюджетність. Ціни на такий обігрівач нижчі, ніж на конвектор.

Де купити масляний радіатор чи конвектор у Сумах?

Віста має широкий асортимент товарів для будівництва, ремонту, будинку та відпочинку, у тому числі кліматичної техніки. Пристрої для підтримки комфортного мікроклімату в приміщенні в нашій компанії представлені у вигляді: електронних обігрівачів (тепловентилятори, інфрачервоні обігрівачі, конвектори та масляні радіатори), кондиціонерів, вентиляторів, водонагрівачів, зволожувачів повітря. Усі товари в мережі будівельно-господарських маркетів Віста мають сертифікати якості.

Завдяки регулярній накопичувальній бонусній системі Ви можете купити обігрівач за вигідною ціною. Також для будівельних фірм, бюджетних організацій та навчальних закладів у нас діють спеціальні дисконтні пропозиції.

40000, Україна, Сумська, Суми, вулиця Ярослава Мудрого, 9
Телефон: +38(050) 307 91 29